Tuesday, 16 August 2011

#2

Bismillah hitawakkaltu Alallah..

Okay, jadi apa yang saya lakukan pada hari ini adalah menyibukkan diri. Saya hantar adik-adik dan mama pergi sekolah, saya tidur, saya ambil diorang balik sekolah, saya pergi teman mereka cari baju raya, beli barang dapur, dan sekarang terlantar seperti orang yang kais pagi makan pagi, kais petang makan petang dekat atas katil walaupun sebenarnya puasa. Ok, tak kelakar.

Jadi, walaupun separuh hari saya tak berapa nak produktif, tapi saya tak terlalu berfikir mengenai si Lelaki. Mungkin betul apa orang kata, buat benda-benda ini dan isi masa lapang kita dapat melupakan yang kita ni dah single. Walaupun sekejap, tapi lega. Alhamdulillah.

Mungkin lepas ini, saya patut menyelinap ke dapur, pura-pura pandai masak, ketuk kuali dua tiga kali dan sambung masuk bilik dan tdur semula. Okay, mungkin saya perlu pura-pura tidur macam takde benda berlaku. Haha tak kelakar fiqa.

Okay, sedikit kata semangat, 

Yes, saya memang ada fikir pasal dia, apa yang dia tengah buat, dia sms dengan siapa, dia keluar dengan siapa dan macam-macam lagi.Tapi tidak, saya tidak membenci dia sebab kawan saya kata, jangan benci pada seseorang yang kita pernah sayang. At least, kita perlu sedar yang we had our good times together kan? So, biar saya doakan yang dia menjadi lelaki yang lebih baik kelak. 

Yes, saya memang ada rasa nak nangis dan tidak, saya belum nangis lagi sebab i have my mama and sisters with me, alhamdulillah :')

Yes, saya memang kejap-kejap lari pergi tengok handphone, in case he message me ke kan? At least I know yang dia ada ke tidak fikir pasal saya, dan tidak, saya tak dapat apa-apa pesanan ringkas dari dia.

Yes, saya sedih sebab saya semakin sedar yang dia tak perlukan saya, dan tidak, saya tidak akan pernah give up untuk melupakan dia dan mendoakan dia menjadi lebih baik. 


6 comments: